注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

只谈娱乐!

 
 
 

日志

 
 

[太陽]周美欣 高妹的煩惱  

2015-09-20 10:33:31|  分类: 选美资料 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
[太陽]周美欣 高妹的煩惱
2015.09.20

千里馬需有伯樂發掘,在娛樂圈發展機遇很重要,然而前港姐周美欣有感是圈中黑仔王,準備去韓國當組合歌手卻遇上「新沙士」令計劃要擱置,簽約唱片公司又遲遲未能出唱片,然而她未有放棄,繼續尋找機會,相信總有一天能突圍而出。
[太陽]周美欣 高妹的煩惱 - zyuyu79 - 鱼
 Lorretta演技獲得讚賞,但身高卻令她錯失不少拍戲的機會。
[太陽]周美欣 高妹的煩惱 - zyuyu79 - 鱼
 Lorretta跟唱片公司的合約已滿,自行接Job收入更可觀。
[太陽]周美欣 高妹的煩惱 - zyuyu79 - 鱼
 
[太陽]周美欣 高妹的煩惱 - zyuyu79 - 鱼
 Lorretta(中)拍過幾部戲,但都是配角角色。
[太陽]周美欣 高妹的煩惱 - zyuyu79 - 鱼
 Lorretta曾參選港姐並得到季軍。
[太陽]周美欣 高妹的煩惱 - zyuyu79 - 鱼
 Lorretta獲邀到韓國發展卻遇上「新沙士」襲韓而叫停。
[太陽]周美欣 高妹的煩惱 - zyuyu79 - 鱼
 曾任模特兒的Lorretta身材高挑,長腿夠晒吸引。

前港姐周美欣(Lorretta)早前參加亞洲版的Top Model真人Show,繼而被邀請到韓國做組合歌手,一向熱愛唱歌的Lorretta有感機會到來,萬事準備就緒之際,突然「新沙士」襲韓國,令計劃被 擱置。以為再錯失機會,香港有公司聯絡Lorretta,有意簽她,更有機會到國外拍戲,她說:「韓國嗰邊等唔切就算,本身First Choice係韓國嗰邊,但等之時都會同香港嗰邊傾。」

「百足咁多爪」的Lorretta既識唱歌又能演戲,自問比較貪心的她坦言鍾意唱歌多點,但亦不想放棄拍戲:「拍完TVB劇之後覺得太好玩啦,同埋有人讚呢,信心係多咗。最近拍完法國微電影,法國人都有讚,但我覺得進步空間仲有好多,仲係好嫩。」

天生係主角

但身材高挑的Lorretta坦言身高令她錯失不少拍電影的機會,她說:「最近我都Cast咗杜琪峯嘅戲,佢初初搵護士,但係我太高,望落去會好覺眼。」

Lorretta安慰自己,認為未嘗不是好事:「其實咁樣都好,會幫我Cut走好多行行企企嘅角色。」問到會否考慮離開香港發展?她笑說:「呢排 有呢個諗法,諗係咪香港人鍾意啲細細粒啲?我係完全相反,我少少似啲鬼妹,去Event見到啲外國設計師,唔知點解佢哋會係咁黐住我。」

冇約賺更多

較早前Lorretta與唱片公司完約後,現已冇約在身,問到會否有感娛樂圈的路更難行?她反而覺得機會多過以前,收入更可觀,除了四方八面的公 司邀請外,更有朋友介紹工作,她說:「Freelance最多錢搵,我FB又會放Email,啲人有嘢做就會搵我。」至於會否揀外國人當男朋 友?Lorretta就堅決Say No:「我鍾意啲又識中文又識英文,要好似我咁。」在愛情上,她顯然很有要求:「如果你表白之後,我唔覺你煩就有機會,但一定要做朋友先。之前試過有人追 我追咗兩個月,之後又唔追,之後又追番,咁就算啦。」

男人壞女人不愛

Lorretta有Model的身高,更曾是港姐季軍,但佢自爆拍拖次數唔多,因曾經信錯人,她說:「我17歲時,有個朋友追緊我,咁我本身好憎 人食煙,咁啱佢又係食煙。有日佢走嚟同我講『醫生話我個肺穿咗個窿,得番半年命』做朋友嘅我當然係喊晒口,之後佢話『我就嚟生日,生日嘅時候未試過有女朋 友陪嘅感覺,你可唔可以拖我隻手,畀我有女朋友Feel。』我當時應承咗佢,到佢話就嚟死嘅時候冇死到先知佢呃我。」

文:名人組
攝:吳文聰
  评论这张
 
阅读(90)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017